+

mudbricks

A COOL HEAVEN, PALAKKAD

Location: Palakkad, Kerala
Area: 15 Cents, 2900 Sqft.
Client: Mr. Baby Chandran

Located in Palakkad, this residence was designed keeping in mind the climatic conditions and the requirements of the client. A pleasant transition is felt when one enters the house from the hot sun due to presence of architectural elements such as the sky-lighted courtyard and water court. A serene ambience is permeated through the pooja space as a result of the adjacent water body. The dining room, which is a part of the open planned ground floor, overlooks the sky-lit courtyard to one side and opens out to balcony with a private garden space to another side. The ground floor accommodates a formal living, a family living, a prayer space, a dining room with a pantry, the kitchen and work area, the master bedroom and a guest bedroom. The first floor comprises of two bedrooms and a family space with a balcony.