+

mudbricks

RESIDENCE AT VELLANGALLUR

Location: Vellangallur ,Kerala
Area: 30 Cents, 2600 Sqft.
Client: Mr. Shafeer Ali

Located in the village of Vellangallur, this house has been designed in a corner plot. The client had a strong affinity for curved shapes and so the house has been designed by bending a few lines to attain a so called form. A long sit out invites one into the foyer space featuring a sky-lighted courtyard. This courtyard partially separates the drawing room. Moving further into the house, is the dining space with a curved stair and the family living that open out to a balcony. For ample light and ventilation for the dining space, pergolas were provided in a specific pattern over the stair area. Due consideration for the clients’ belief of the placement of the toilets in the west was given while planning.